Επιστημονική Εταιρεία Ελέγχου του Στρες & Προαγωγής της Υγείας

Eikona 9
Eikona 8
Eikona 7
Eikona 6
Eikona 5
Eikona 4
Eikona 3
Eikona 2
Eikona 1

Ακολούθησε το μεσογειακό πρότυπο διατροφής. Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει από παχυσαρκία και μειώνει το καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Περπάτησε 10.000 βήματα την ημέρα. Μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, διατηρεί ένα φυσιολογικό βάρος, βελτιώνει τη διάθεση και αυξάνει το αίσθημα ευεξίας.

Οργάνωσε το χρόνο σου. Φρόντιζε να κρατάς σημειώσεις για τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας αφήνοντας πάντα ελεύθερο χρόνο για εσένα.

Φρόντισε να τρως και να κοιμάσαι τις ίδιες ώρες κάθε ημέρα. Η ρουτίνα φαγητού και ύπνου βοηθά τον οργανισμό να αποκτά τους δικούς του ρυθμούς και να «ξέρει τι να περιμένει» κάθε ημέρα. Η έλλειψη αυτής της ρουτίνας αποτελεί από μόνη της σημαντικό παράγοντα στρες.

Προσπάθησε σε κάθε δυσκολία να αναζητάς τα θετικά και να δίνεις ένα νόημα σε αυτήν ανεξάρτητα αν η νοηματοδότηση αυτή είναι σωστή ή λάθος. Αναζήτησε το λόγο για τον οποίο σου συμβαίνουν κάποια πράγματα και βρες τα διδάγματα που κέρδισες από τη δυσκολία.

Διατήρησε πάντα αισιοδοξία για το μέλλον, ακόμα και αν σε κατακλύζουν οι αρνητικές σκέψεις.

Βρες κάποιον φίλο ή γνωστό για να συζητήσεις για τις δυσκολίες και τα συναισθήματά σου.

Προσπάθησε να εφεύρεις τρόπους να αντιμετωπίσεις το αίτιο της δυσκολίας σου. Αν αυτό είναι αδύνατο τότε προσπάθησε να εφαρμόσεις τεχνικές χαλάρωσης που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τις αρνητικές επιπτώσεις και συναισθήματα του στρες σου.